Angelique Nossent
Sferologe
M 06 53792697
E: info@beganegrond.nl


Nieuws:
Voetbal en ontwerpen
2018-07-18

Lees hiernaast hoe mijn loopbaan als ontwerper begon via het voetbal...

Angelique Nossent

mijn nieuwste boek is UIT!: In de vorm van sfeer. Bekijk hier de promo.

BESTEL HIER

Op 26 -02-2016 is het volgende artikel verschenen in het AD onder de kop Wonen.

Klik hier om naar het stuk te gaan.

    

Boek Sfeer in bewustzijn, is bewust zijn in sfeer

Mijn eerste boek over wat sfeer is, uit 2007 kent een tweede druk. In april 2016 verschenen bij era nova. KOOP HEM HIER

Workshops:

Boom logo BG  Sfeerleer start weer in januari 2017 met Anders waarnemen.

Sfeerlabel.nl

Op 25 april 2015 is mijn nieuwe website www.sfeerlabel.nl gelanceerd. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren door anders te kijken naar sfeer. We creeren sferen zelf. Zijn we trots op deze sferen? U kunt bij het maken van een nieuw inrichtingsplan ook mij als een sferologe inhuren. 

 

Mijn boek in kleur gezegd is verschenen.

In kleur gezegd vertelt zonder schroom het levensverhaal van Angelique. Zij reist langs de kleuren, het boek begint met zwart en na de regenboogkleuren komt zij in de periodes van laroen, limas, epine, kone en milon. Meer info.....


Het Sfeercongres 2012 was een groot succes!
Hieronder een fimoverzicht:

Sfeercongres2012 Angelique Nossent

 

Foto's: Isabelle Hattink

Mijn passie is de leef- en woonomgeving zo vorm te geven dat de mens gelukkiger wordt en het ecosysteem gezond. Met een team bieden wij oplossingen aan door creatief ontwerpen voor mens, dier, plant en omgeving. Ondersteunen het totale ontwerpproces op een energetische manier. Voor deze droom zet ik mij elke dag in.

Graag deel ik deze herinnering met vergaande gevolgen voor de nabije toekomst. Hier bij VV Hillesluis begon mijn loopbaan als voetbalspeler en later als KNVB scheidrechter uitkomend voor district noord en zuid Holland. Lees verder op deze link.....

 

 

Het Gouden Potlood voor beste materiaalgebruik & beplanting gewonnen uitgevoerd samen met Lipsgroen. Dank aan alle sponsoren en Ralph Vroeijenstijn van Rasart.

 Fotografie NIna Tulp

Fotografie Nina Tulp. 

 

De Animatie Doorkijk hieronder is tevens gemaakt door Rasart. Kom alles over deze tuin te weten op begingewoon.nl

DOORKIJK festivaltuin Appeltern vanaf 20 mei as te zien in Showtuin Appeltern

  

energetisch ontwerpen

Dit overzicht schets een beeld van werk van de afgelopen tijd. Energetisch ontwerpen houdt rekening met de wisselwerking van energie tussen mens, dier, plant en omgeving. Alles is vebonden en één geheel. Het totaal vormt de cirkel. Als het één aanwezig is, is het tegenovergestelde er ook. Het één kan niet zonder het andere. Vandaar dat rond de kans biedt emoties los te laten en gevoelens toe te laten, iets wat we in onze maatschappij juist nodig hebben. De tuin is de geschikte oplaad- en loslaadplek.

Het maken van Flyers

Hieronder een film over de flyers & Brochures die ik de afgelopen tijd heb mogen maken over allerlei onderwerpen die mij intresseren.

 Concept Sfeer 

Sfeer vinden wij heel normaal, toch ben ik het 14 jaar geleden gaan onderzoeken. Inmiddels is er veel gebeurd, gemaakt, geschreven, ontworpen, gecoached. Voor mijzelf zijn overtuigingen, gedragingen en reflecties helderder geworden en kan ik nu mijn eigen sfeer lief hebben. Open staan voor sfeer is jezelf ervaren aan de andere kant van de spiegel. Jouw plekken en de mensen in die plekken spiegelen jou om te komen tot Zijn.

Kleur zien...

Innovaties komen vanuit intuîtie, leegte, ruimte in het hoofd en gesproken met het hart. Voelen maakt vrij en durven we weinig. Lange tijd heb ik het voelen genegeerd maar als hooggevoelig persoon met een drang mensen echt te begrijpen in hun opdrachten, verlangens en taalgebruik zette ik in 2001 mijn hart weer open. 

Voel Sfeer..... 

Sferologie

De inrichtingsplannen van Begane Grond voor tuin, straat, plein, park of inrichting gebouw (huisvestingskunde) hebben als vertrekpunt Sfeer en sferen. Sfeer is een energie.

Alles bezit " energie", energie is eigen aan alle materialen. Bij het inrichten van een tuin of straat let ik op:
1. de energie die de verschillende materialen hebben. Hout voelt anders aan dan steen bijvoorbeeld.
2. de energie door de combinaties van materialen; denk aan het afstemmen van steensoorten, planten, meubels in allerlei stijlen, vormen, etc.
3. de energie die vrij komt door het met zorg plaatsen van al deze materialen.

Het is dan ook van groot belang om hier echt met liefde keuzes in te maken. Want juist deze energievormen voelen wij mensen feilloos aan en maken de sfeer.
 
 
  

Lezing Sfeer door mens en boom

Op 16 mei 2013 heeft Angelique Nossent een interactieve lezing mogen geven op het Symposium 'Bomen op begraafplaatsen' in het inspyrium van Boomkwekerij Ebben in Cuijk. Lees hier het verslag en hieronder kunt u de getoonde film bekijken.

Sfeer door mens en boom from Angelique Nossent on Vimeo.

  

Bezoek aan radio Rijnmond 30 okt 2012...

Beluister hier het radio fragment. Angelique vertelt over het toen nog aankomende sfeercongres. Wil je ook weten waar sfeer uit bestaat beluister dan dit fragment.

Op deze site....

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich meer verantwoordelijk voelen als ze zich kunnen verbinden met de plek en de mensen om hen heen. 1 van de pijlers om je te kunnen verbinden is een goede sfeer. Een sfeer onstaat door de wisselwerking van energie tussen mensen, dieren, planten en omgevingen. Materialen zorgen voor sferen of we deze nu in binnen- of buitenruimte gebruiken.

Angelique Nossent is Sferologe. In haar werk kijkt en voelt zij aan de sfeer of deze geschikt is om je te verbinden met de plek en de mensen. Energetisch werken vanuit kijken met je hart is wat zij doet. Hiermee maakt zij energetische ontwerpen. 'Ik ontwerp aan de hand van de tien elementen van sfeer. Beslissingen op elk element bepalen de uiteindelijke sfeer.'

Film Plein 1953 Pendrecht (Rotterdam)

In deze film staat centraal de vraag: wat mist dit plein?

Plein 1953 Rotterdam from Angelique Nossent on Vimeo.

 

Een aantal Lopende projecten:

Prijsvraag Wachtend land - Alles is Stroom - Blaricum

Schetsontwerp Ravelijn te Brielle

Sfeerontwerp Obalaan te Oostvoorne

Buitenterrein MHB, Herveld

Energetisch ontwerp voedselbos, Mildenburgbos te Oostvoorne

Organisatie Sfeercongres: 'Is prettig voelen te ontwerpen?'

Energetisch tuinontwerp Bosweg

Energetisch tuinontwerp Zandweg

*****************************************

Geluid en kleur film.

In deze nieuwe film nemen Angelique Nossent van Begane Grond en Marijke van Loon van Van Loonkleuradvies u mee langs beelden over kleur. Het visuele geluid van kleur doet meer met mensen dan we denken. 

****************************************************************

Ontwerpen aan sfeer 3

De film ontwerpen aan Sfeer 3 gaat over een nieuw perspectief op ontwerpen.
Angelique Nossent van Begane Grond vertelt hoe zij ontwerpt met sferen en waarom de tien elementen van sfeer zo belangrijk zijn om aandacht aan te schenken.

Wilt u gratis de sfeermatrix invullen voor een plek naar keuze, surf dan naar www.sfeerweter.nl. Wilt u na het invullen van deze test een toelichting opmaat ontvangen neem dan contact met mij op. info@beganegrond.nl

******************************************

Actie van de Groene Loper: gras op de Willemsburg.

Gras op Willemsburg

Sferologie Findshops

 

Heeft u plekken in uw tuin waar u nooit komt of juist heerlijk zit? Kom ontdekken waarom dit zo is en leer energie ervaren. Aan de hand van de theorie U gaan we met elkaar uw plek energetisch ‘lezen’. De behoeften van de plek en de gebruikers worden hiermee helder. Niet het werken staat centraal in de findshop maar het vinden van sfeer. Ervaar sfeer op een nieuwe manier!

 

Klik hier voor meer informatie over Sferologie

 *****************************************  

Bovendien kunt u zich hier opgeven voor mijn nieuwsbrief Over Sfeer.

Twitter logo   Twitter logo follow us